Fractievoorzitter

Ingrid Brilleman

Sociale zaken, Wmo, gezondheid, cultuur, toerisme & recreatie en onderwijs

Ingrid Brilleman: “Ik zit vanaf 2008 in de gemeenteraad voor de PvdA. Bij de PvdA voel ik me thuis, dit heeft ook te maken met het feit dat ik uit een echt PvdA nest kom. Opkomen voor sociaal zwakkeren en pleiten voor een goed sociaal beleid zijn belangrijke drijfveren in mijn politieke werkzaamheden. De PvdA zit nu gelukkig ook in ons college, waardoor deze zaken beter vorm gegeven kunnen worden. Je moet daarbij echter wel concessies doen, dat hoort bij een coalitie. Dit is beter dan aan de zijkant toekijken.

Ik ben werkzaam als beleidsmedewerker maatschappelijke zorg bij de gemeente Reimerswaal. Hiervoor lang in allerlei functies binnen de zorg werkzaam geweest, zowel in de ziekenhuiszorg als in de thuiszorg. Dit is een handige achtergrond voor mijn werk binnen de politiek. Ik weet wat er speelt en hoe ik in moet zetten op onderwerpen waarvoor ik me hard wil maken voor mijn achterban.

Ik woon al jaren in Lewedorp, een fijn dorp! Ik ben jarenlang lid geweest van de dorpsraad. Een periode waarin we ook mooie dingen voor Lewedorp hebben kunnen realiseren, onder andere de herinrichting van de Postweg. Sinds kort woon ik na een jarenlange Lat relatie samen met mijn vriend. We hopen nog jarenlang in goede gezondheid in dit mooie dorp te kunnen wonen.”